Хайде всички дружно да се разделим!

Последната недомислица на Кристиан Вигенин: украинските деца да се делят на "майдановци" и "беркутовци"

Умопомраченията на външния министър Кристиан Вигенин в последно време раждат толкова ярки бисери, че дори своите от партията му предпазливо (и популистки) започнаха да се разграничават от него.

Последното творение на червената мисъл дойде по повод болната тема на Вигенин - Украйна. Мислил, мислил Кристиян как да се покаже миротворец и що да бъде - блеснала идеята! Да се разделят децата на загиналите в украинските размирици на две групи - "майдановци" и "беркутовци".

Министърът внесъл искане за организиране на детски летен лагер. "За да няма напрежение" между иначе смесените в съдбата си на сираци деца обаче, те щели да летуват разделени, в зависимост от това от коя страна са се "сражавали" родителите им.

Това ли ви е мирът, г-н външен министър?

Вигенин ни върна в една постколониална епоха, когато народностите, които се мразят, се мразят по кръв и наследство. Когато обаче някой казва на малки деца, че са "майдановци" или "беркутовци", не е ли точно той този, който им вменява, че са различни? Че са част не от съвременна нация, а от две (при това - воюващи) народности в рамките на една държава.

Тази организация червеният кадър мотивира като настояване на самата Украйна. Следва спонтанният въпрос: На коя Украйна?

С позициите, които заема и действията, които следват тези позиции, българският външен министър по-скоро функционира като руски вътрешен. Тук е моментът да помолим българското правителство: За доброто на хората и мира в държавите; не водете войната на Путин!