Бургас обсъжда бизнес възможности със САЩ

С кръгла маса ще насърчават търговията и инвестициите между двете държави

Бизнес форум ще събере в Бургас представители на големи компании днес. Те ще дискутират какви са бизнес възможностите за устойчиво регионално развитие. Дискусията започва в 14.00 ч., в хотел „България”, зала „Компас”. Събитието е организирано от Американската търговска камара, Посолството на САЩ в България и Община Бургас.
Участниците ще дискутират актуални за града въпроси, свързани с постигане на модерна и устойчива градска среда за по-висок икономически растеж. Във форума ще участва ръководството на Община Бургас. Събитието ще бъде открито от Питър Литгоу - президент на Американска камара, и Томас Брънс - търговски аташе към посолството на САЩ.
Експерти от различни департаменти на посолството на САЩ ще представят услуги и програми, представляващи интерес за българските компании.
Насърчаването на двустранната търговия и инвестиции между България и САЩ, Бургас през погледа на бизнеса, регионални програми и проекти за изграждане на интелигентни градове, ще бъдат основни теми по време на дискусията.
Целта на събитието е да се превърне в платформа за дискусия между бизнес делегацията от членовете на Американската търговска камара, Община Бургас и представители на бизнеса в региона.
Американската търговска камара в България (AmCham) е основана през 1994 г. като доброволна независима организация, обединяваща американски, български и международни компании с представителства в страната.