Георги Чиликов: Не съм подписвал договор с Ботев

"По тази причина не мога да коментирам и решението на Димитър Димитров да напусне клуба" - заяви нападателят

Малко след като от Ботев разпространиха официалната позиция на клуба за напускането на Спортния директор Димитър Димитров и старши треньорът Станимир Стоилов, репортер на Burgasutre се свърза с бившия помощник-треньор на Черноморец Георги Чиликов. Имената на нападателя и на другия помощник Петър Колев се появиха в медиите като част от скаутския екип на Ботев, който ще работи в тясна връзка с новия спортен шеф на тима. След оставката на Херо потърсихме Чиликов за коментар, за да каже какво се случва с него и остава ли на работа в Пловдив:

- Първо искам да уточня, че не съм подписвал договор с Ботев и нямам взаимоотношения с клуба – заяви за Burgasutre.bg Георги Чиликов. Спекулациите по този повод не отговарят на истината. По тази причина не мога да коментирам и решението на Димитър Димитров да напусне клуба, в който работи досега. В момента съм в Бургас и си почивам, като разбира се обмислям бъдещето си след напускането на Черноморец" - добави помощникът на Херо.

Бившият нападател на българските Нефтохимик, Черноморец, Левски, ЦСКА и редица европейски клубове каза още, че към този момент няма конкретно предложение за работа, но контакти и разговори за това не липсват. Чиликов изрази и съжалението си, че бургаският футбол е достигнал до нивото, в което се намира сега, както и това, че поради безпаричието и ред други причини, много талантливи футболисти са си тръгнали от Бургас. За качествата им говори факта, че повечето от тях веднага бяха привлечени от отбори в елитната А група.