Стара Загора утре: 5 юни

Мисия

04-06-2014, 20:30

Снимка:

starazagorautre.bg

Автор:

Даниела Димитрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 3000 подписа срещу движението по Главната

Времето: Ще бъде предимно облачно, отново с краткотрайни превалявания. По-значителни разкъсвания на облачността ще има в предобедните часове над Югозападна България. Вятърът в по-голямата част от страната ще е слаб, но в източните райони умерен от северозапад. Максимални температури между 19°и 24°.

Стара Загора:

- ще предадат гражданската подписка с настояване за пълна забрана на МПС в пешеходната зона. Подписката ще бъде предадена на председателя на ОбС Емил Христов.

- от 10.00ч, в Национален пресклуб на БТА- Стара Загора пресконференция на Реформаторския блок. Темата е: Избори и политическа ситуация.
-Пресконференция от 13.00 ч. в заседателната зала 3 A ет.2 на Тракийски университет,по повод приключване дейностите по Проект „Развитие на Център за електронни форми надистанционно обучение в Тракийския университет”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

- На 5 и 6 юни 2014 г ще се проведе 24-та Международна научна конференция на Съюза на учените в Стара Загора. Конференцията ще бъде открита в 11 часа на Старозагорските минерални бани.

Културен афиш:

Откриване на изложба „Българската роза” от ИМ „Искра”-Казанлък.Изложбата включва инсталация за представяне на процеса розоварене, съдове за розопроизводство и непоказвани досега мускали и кункуми. Откриването ще се състои на 5 юни 2014 г. от 17:30 ч. в малка изложбена зала на II-ро експозиционно ниво на РИМ - Стара Загора.

Фолклорен концерт на народната певица Пенка Павлова - посветен на 60 години творческа дейност и по повод награждаването й от Министерството на културата с ПОЧЕТЕН ЗНАК „ЗЛАТЕН ВЕК” – ПЕЧАТ НА СИМЕОН ВЕЛИКИ. В концерта ще участват: Янка Рупкина, Галина Дурмушлийска, Елена Чаушева, Вълчо Иванов, Веселин Василев; оркестър „Канарите”, оркестър „Авлигите”; оркестър „Асеновград”; танцов състав при Ансамбъл "Загоре” и други. Водещ на програмата: актрисата Галя Александрова.

19.00 ч. Оперен театър

За децата:
Програма за Лятна работа с деца на Детски отдел, библиотека „Родина”, събитията се провеждат в посочените часове в Детския отдел на библиотека „Родина”, ул. „Българско опълчение” 69, тел. 042 620 136

10.00 ч. – 10.10 ч. „Да протегнем на някой ръка” – разучаване на химн на Клуб „Приятели на книгата”

10.10 ч. – 10.30 ч. Психологически игри:

„Кой съм аз...? Коя си ти…?” - взаимно опознаване на децата и приобщаване към групата чрез занимателни психологически упражнения и тестове.
10.30 ч. – 12.00 ч.

Работа по проекти:
„Час по България” - възпитаване на патриотичен дух у подрастващото поколение чрез различни методи на работа като – презентации, викторини, кръстословици за красотата на родината, за видни личности, прославили България, интересни обичаи...
1.„Природата на България” – мултимедийна презентация за Родопски край
2.„Легенда за...” – запознаване на децата с различни легенди за произхода на имената на някои известни български географски местности
3.„По картата на България” – игра-състезание
4.„Планино – стара планино” - кръстословица за родопския край
5.„Природата на Родопите” - рисунки
12.00 ч. – 12.30 ч. Танцово студио:

„Искри български” – запознаване с народни танци от различни области на България.

Казанлък

14,00 часа - официална церемония по подписване на двустранните споразумения между Министерство на инвестиционното проектиране и Община Казанлък за изпълнение на финансирани проекти по Инвестиционната програма "Растеж и развитие на регионите"