Реконструират улици в две казанлъшки села

Община Казанлък спечели два проекта за рехабилитация на улична мрежа в населени места

Министерството на инвестиционното проектиране одобри за финансиране два проекта на Община Казанлък по процедура за подпомагане на малките населени места за изпълнение на благоустройствени дейности, техническа инфраструктура и проекти със социална насоченост.

Община Казанлък кандидатства с шест проектни предложения на обща стойност 1 000 543,79 лв. за рехабилитация на улична мрежа в гр. Крън, с. Бузовград, с. Кънчево, с. Ръжена, с. Хаджи Димитрово и с. Долно Изворово. Проектите са подкрепени от Общински съвет-Казанлък.

От подадени общо 237 проектни предложения на общини от страната Министерство на инвестиционното проектиране одобри 21 проекта.

Одобрените проекти на Община Казанлък са за проектиране и рехабилитация на улична мрежа в с. Хаджи Димитрово и с. Долно Изворово. Общата им стойност е 383 485,92 лв. с ДДС. Проектите се финансират по Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“.

В с. Хаджи Димитрово ще се проектират и изпълнят строителни работи по две улици – 3900 кв.м от ул.“Тракия“ и 1000 кв.м ул.“Синчец“. Проектът за с. Долно Изворово предвижда проектиране и рехабилитация на 8 улици с обща площ от 5050 кв.м.

На 05.06.2014 година от 14,00 часа ще се проведе официална церемония по подписване на двустранните споразумения между Министерство на инвестиционното проектиране и Община Казанлък за изпълнение на финансираните проекти. Управлението на проектите е ангажимент на Министерство на инвестиционното проектиране. След изпълнение на строителните работи  МИП ще предостави на Община Казанлък обектите за ползване.