Треторазрядни проститутки наводниха Слънчев бряг

Мургави жрици свалиха тарифите за секс на 5 лева

В началото на юни лошото време спъна туристическия сезон, но не изплаши дамите с най-древна професия. Треторазрядните жрици наводниха морските курорти и най-вече Слънчев бряг, който е любимото им „работно място”.

Най-евтините търговки на плът се подвизават по гарите и около градските тоалетни. През нощта се навъртат около дискотеки и хотели и предлагат секс директно на улицата на рехавите туристи. Опитни ромки са готови да ``обслужат`` всеки в близките храсти или на плажа срещу 5 лева в кеш и така подбиват цената на по-елитните си колежки. Все повече малолетни и непълнолетни се впускат в проституцията твърдят полицаи. Те били и по-предпочитани от сводниците, защото хлапачките не били претенциозни за това колко пари ще спечелят на вечер и колко ще дадат на сутеньора си.
По данни на неправителствени организации над 4500 проститукти работят в момента в страната. По-голямата част от тях през лятото се ориентират към черноморските курорти. Проучванията сочат, че в този бизнес годишно се въртят 150 милиона евро. Според оперативна информация на антимафиотите една обиграна жрица осигурява между 12 и 18 хиляди евро месечно. Шест девойки са достатъчни, за да гарантират 1 милион евро годишен доход.