Отбелязваме Световния ден на околната среда

Мотото за 2014 е "Надигни гласа си, не нивото на морето"!

Световният ден на околната среда се отбелязва всяка година под егидата на Програмата на Обединените нации за околна среда. Честването на този ден е свързан с насърчаване на осведомеността и с дейности за опазването на околната среда в световен мащаб.

Отбелязването на Световния ден на околната среда играе ролята на глобална платформа за работа с обществеността. На този ден в над 100 държави, хората обединяват усилията си и правят нещо положително за околната среда и за планетата.

Мотото на Световния ден на околната среда през 2014 г. е "Надигни гласа си, не нивото на морето". Призивът тази година е да се признае, че всички сме изправени пред едни и същи предизвикателства и сме обединени от една обща цел за устойчив живот и благоденствие на тази планета.

2014 година е обявена от ООН за Международна година на малките островни развиващи се страни. Отбелязването тази година призовава хората да надигнат глас в знак на солидарност към гражданите на малките островни държави, тъй като в резултат на климатичните промени и нарастващото ниво на световния океан стават по-уязвими и поставени пред много рискове.