Зрители в "яйце" само на "Включи града"

Интерактивен и още по-атрактивен сегмент "Кино", обещават организаторите на фестивала

Интерактивен и още по-атрактивен - тази година сегмент "Кино" ще изпрати публиката на "Включи града" далеч в бъдещето. На 6, 7 и 8 юни, от 10 до 20 часа, почитателите на модерното изкуство ще се насладят на футуристични късометражни филми в новото фестивално пространство - Овалната зала, която се намира на гърба на Летния театър. Яйцевидната й форма създава впечатление на зрителя, че се намира вътре - в самата прожекция, а феерия от космически звуци и картини ще заплени всеки, докоснал се до този невероятен мултимедиен спектакъл.

Друг акцент тази година е първото подвижно интерактивно кино за двама, което идва в Бургас специално за "Включи града". Кабината ще бъде разположена в градинката до Часовника и в трите фестивални дни от 10 до 20 часа. Филмът е ням, в жанр хумористичен екшън с елементи на комикс. Стилистиката е ретро футуризъм, а сюжетът му се гради около един работлив младеж, който има лош ден - приятелката му го е напуснала и е затънал е в дългове. Ще успее ли да си върне колата, ще се справи ли с лошата шефка и това ли е най-важното - зависи само от вас - зрителите. Този път вие решавате. Интерактивната кино кабина има място за двама, а между тях са разположени бутони, чрез които зрителите отговарят на въпросите, които си задава актьорът. По този начин вие се превръщате в режисьори и сценаристи, а краят на филма зависи изцяло от вас.

Програмата на "Включи града" пълна с още много изненади, които можете да намерите на www.vkluchigrada.com и във Фейсбук - страницата на фестивала.