Туитър въстана срещу Обама, дъвчел дъвка на церемониите във Франция

Дъвката, най-вероятно никотинова, която американският президент Барак Обама дъвчеше по време на част от церемониите по отбелязването на 70-годишнината от Дебаркирането на съюзниците в Уистреам, Нормандия, предизвика множество реакции в социалните мрежи.

"Бъркам ли или Обама дъвчеше дъвка по време на церемонията за 6 юни 1944 г.?", пита се @Marion24, която видяла американския президент на дъвче, докато президентът Франсоа Оланд произнасяше речта си. Интернет потребителите определиха като "вулгарна" и "срамна" постъпката на Обама, пише БГНЕС.

"Пристигането на Кралицата и Обама, който дъвче дъвка", коментира @diminou. "Г-н Обама, необходимо ли е наистина да дъвчете дъвка на церемонията за Деня-Д?", възмущава се @KforKathy, а @toto_des_bois иронизира: "Обама, който дъвче дъвка по време на Марсилезата, не искаш ли и кока".

По време на погребението на Нелсън Мандела през декември 2013 г. Барак Обама отново беше заснет да дъвче дъвка и тогава интернет потребителите реагираха бурно. Американският президент, който е бивш пушач, често става обект на критики заради интензивното използване на дъвка на публични места. Близки до него обясниха, че това е начин да се бори с изкушението на тютюна. /АФП