Яна Маринова – разбивачка на мъжки сърца

Такава е героинята й в новия сериал „Връзки”

Нов сериал ще бъде сниман и излъчван по TV7. ”Връзки” се снима в тузарска къща в полите на Витоша, а режисьор е Виктор Божинов.  В сериала участва Яна Маринова, а героинята й е разбивачка на мъжки сърца и манипулаторка.

Бившата лекоатлетка скача върху токовете на чужденка, която върти успешен бизнес в България. Има талант да дресира силния пол и да продава уменията си на жени, чийто любовен живот е в задънена улица. Жанрът на „Връзки" е градска комедия, а сюжетът се върти около тишината в спалнята на Мишо Билалов и Лилия Маравиля, които на екран са семейна двойка. Той е брачен консултант с минало на патоанатом, заради което част от снимките са в моргата на столична болница.

Нежната звезда на театър „София" от своя страна е обиграна във войната между половете и носи емоционалните белези от няколко брака.

Диало-зите във „Връзки" са в духа на „Сексът и градът", а изпитанията за героите ще са изцяло на психологическо ниво. В този смисъл Яна Маринова няма да прилага нито едно от уменията си на каскадьор, които варират от стрелба с прашка и конна езда до киокушин карате и техники от кикбокса.

Основните й допирни точки с героинята й във „Връзки" са навикът да нарича нещата с истинските им имена независимо от последствията и постоянството в преследването на целта. Тези качества на Яна й помагат, когато решава да гони кариера на малкия екран.

„Близките ми смятаха това за несериозна професия. Тръгнала съм да ставам лека жена, едва ли не", спомня си стената от предразсъдъци бившата моделка. Авантюрата й е подкрепена безрезервно само от Тихомир Винчев, тогава неин добър приятел, а към момента втори съпруг и сродна душа. „По онова време още не бях разведена, вече бях родила Никола. Прецених, че освен прекрасен син и партньор до себе си мога да имам и работа, която да обичам. Като се опънаха така за идеята, се стреснах и си казах: „Ето, сега е време да воюваш!"

Борецът в Яна никога не дреме и й напомня, че мечтите й ще рухнат само ако се отдаде на апатията. Фактът, че не е поредният шлифован кадър на НАТФИЗ я амбицира да се труди двойно повече, за да се докаже. Попива всеки жест, дума и подход от партньорите си в сериала на Нова „Хотел България". Сред най-лоялните „учители" на дебютантката тогава е Роси Данаилова.

За две години като водещ на „Елегантно" по TV7 пък свиква с присъствието на камерата и обиграва до съвършенство флирта с нея. В „Стъклен дом" по bTV черпи ноу-хау от Асен Блатечки и Стефан Данаилов, а успешната им стиковка пред камера продължи и в хитовата драма „Фамилията".

„Аз съм човек, който много държи да не бъде приеман на сериозно. Затова и съм избрала тази професия - актриса. Много съм дисциплинирана, никога не унивам, а ако усетя, че изпадам в депресия, веднага отивам в залата. Танцувам салса, тренирам неща, които винаги съм искала да опитам в спорта. В този смисъл мога да бъда позитивен пример за някого. И хич не се страхувам от момента, в който ще спре да се пише за мен. Използвам паузата, за да си почина и да трупам нови умения за мига, в който пак ще направя нещо голямо", изповядва се Яна.