Окрадоха София Борисова

Булевард

07-06-2014, 13:53

Автор:

Мария Данаилова

Всичко от Автора

Още по Темата:

София Борисова:"Винаги вярвам в това,което правя!"

Дизайнерката осъди шивачка за пет бона

Носителката на "Златната игла" София Борисова съди собственичката на бутик в Асеновград заради нагла кражба върху авторските й рокли и фотографии, пише "Телеграф". Въпросната Милена, която е изкопирала тоалетите от колекция на "Романтика фешън",е качила снимки от каталога на Борисова, които са с авторско право от фотографа Ивайло Станев.

"Мои клиентки и разтревожени майки ми звъняха и писаха, че си поръчват мои рокли, а в същото време крайният резултат е шокиращ. Останах много ядосана и няма как да не съм, когато се подиграват с труда ми. Създаването на една колекция ми отнема 6 месеца, след това са снимки с модели, знаете - плаща се на фотограф, на гримьор, на фризьор и т.н. А те вземат наготово снимка и копират", не крие възмущението си София Борисова.

След като отваря сайта на магазина в Асеновград, Борисова попада на снимките от собствената си страница, и то сложени като водещи кадри. "Намерих телефона на собственичката на магазина Милена и се обадих. Попитах тази рокля не е ли на София Борисова, а тя ми отговори, че не е, а и да е, какво значение има, тя шиела за нея. Тогава казах, че аз съм София и питам с какво право ползва мои снимки и модели, за които аз имам авторско право. Жената обаче изобщо не се притесни, а ми отговори, че сме в България и тук може да си качва каквото си иска, няма кой да я осъди", разказва Борисова. След нея с Милена разговаря и самият фотограф, който иска снимките му да бъдат свалени, но дамата от Асеновград категорично отказва. "Тогава с Ивайло решихме да заведем съдебен иск. Доколкото знам, решението на съда е в наша полза. Само чакам Иво да се върне, защото в момента е в чужбина", допълва София. Сумата, на която е осъдена Милена, е 5000 лв.