Майката на загиналата Валя кани кметовете на София и Стара Загора в Бургас

Обсъждат нови предложения и инициативи за безопасно движение по улиците

Среща, на която ще бъдат обявени нови предложения и инициативи за безопасно движение по улиците, организира на 17 юни фондацията, учредена на името на 11-годишната Валентина, която загина на пешеходна пътека в Бургас.

"Поканила съм кмета на Стара Загора, надявам се в Бургас да дойде и Йорданка Фандъкова, която първа реализира идеята ни за повдигнатите "зебри", каза Мария Димитрова - майката на Валя.

Тя, съпругът й Валентин, синът й, както и вуйчото на детето - Михаил Попов, който е двигател на дейността на фондацията, бяха сред бургазлиите, които днес се събраха на площада пред община Бургас, за да почетат паметта на 4-годишния Паоло.
"Надявах се да дойдат повече родители, времето е хубаво, не мога да си представя някой да излезе на разходка и да не се отбие пред общината да остави цвете", каза  пред "24 часа" Мария.

"Много неща се промениха благодарение на нашата активност, но не е достатъчно, настояваме веднага да се сформират 4 работни групи, които да насочат усилията си към промени в различни направления, продължавам да твърдя, че подготовката за шофьорите е много възлов момент", заяви Михаил Попов.

Тази година отново ще се проведе концерт в памет на Валя "Глас към небесата" - той ще бъде на 24 юни. Родители и деца поставиха цветя и свещички пред фонтана, някой се беше сетил да донесе и плюшено мече.