Основен ремонт за две детски градини в "Меден Рудник" през това лято

Продължава да се работи по спортната зала в района на ПМГ „Акад. Никола Обрешков”

Две детски градини в Бургас ще претърпят основен ремонт през лятото. Избрана е фирма-изпълнител, която да приложи мерките за енергийна ефективност, в две детски градини в Бургас, каза Веселина Таралова, директор „Образование” в община Бургас. Това са детските заведения ЦДГ 7”Синчец” в ЦГЧ и ОДЗ 1”Морска звезда” в к-с ”Меден рудник”. В детските градини ще се подмени изцяло дограмата, ще се направят топло и хидро-изолации.

Средствата за ремонта са на община Бургас. Продължава да се работи по спортната зала в района на ПМГ „Акад. Никола Обрешков”, която се строи с външно финансиране. Довършва се и спортната площадка в двора на Гимназията по електроника и електротехника в Бургас, която е по проект „Трансгранично сътрудничество”. Спортната площадка ще бъде официално открита на 17 юни. Продължават ремонтните дейности във филиала на ЦДГ6 „Вълшебство”, който ще е готов до 01 септември. Това е бившата сграда на 5РПУ-Бургас.

„В много детски градини започна организация за козметични ремонти в помещенията. В доста детски заведения се прави организация да се ремонтират и да се модернизират детските площадки. В училищата се прави също организация за текущи ремонти”, каза пред "Фокус" Таралова. Парите за тези ремонти са изцяло от бюджета на учебните заведения. Директорът уточни, че все още има училища и детски градини в община Бургас, които чакат да бъдат обновени.

”Те имат всичко необходимо като предварителна подготовка, сградите са обследвани. Детските градини, които чакат ремонт, са в селата Равнец,Рудник и Черно море. Училищата, които също чакат ремонтни дейности са СОУ ‘Константин Преславски” в к-с ‘Славейков”, СОУ „Йордан Йовков” в к-с”Меден рудник”. По екодоверителния фонд” трябваше да бъдат ремонтирани Търговската гимназия и ОУ ‘П.Р.Славейков”. В момента двете училища подготвят пълната документация”, каза още Таралова. Тя не се ангажира с дата на започване на ремонтните дейности.