Времето: жега, дъжд и гръмотевици в следващите дни

Животът

08-06-2014, 16:05

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ето какво ще е времето през юни

В Пловдив между 16 и 28 градуса, по обяд - слънце, после - дъжд

И през следващото денонощие времето ще е сравнително топло, с максимални температури от 27° до 32°. Въздушната маса над страната ще бъде нестабилна и в часовете около и след обяд до към вечерта, отново ще има превалявания и гръмотевици. В предобедните часове ще е предимно слънчево. Вятърът в по-голямата част от страната ще е слаб, но в Източна България на моменти умерен от север. по-студен въздух. Минимални температури между 4° и 9°. В София около 5°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Орлин Лазаров.

В Пловдив утре минималната температура ще бъде 16 градуса, максималната 28. Времето ще бъде облачно, с дъжд и гръмотевици. Такова ще се задържи времето в града през цялата седмица.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, но без валежи. Вятърът ще е до умерен, от север. Максимални температури до 25°-27°. Температурата на морската вода е около 20°, вълнението ще е слабо 2-3 бала.

Сравнително топло, но неустойчиво ще е в планините. До обяд предимно слънчево, след обяд до преди полунощ на много места ще превали и прегърми. Билата частично ще са в облачния слой, т.е с мъгла. Дневна температура на 1200 м.н.в около 19°, на 2000 м около 12°. Вятърът по билата ще е силен от североизток.

През следващите дни времето ще остане топло, но неустойчиво. Главно в часовете около и след обяд отново ще има превалявания и гръмотевици. На по-малко места ще са във вторник и в четвъртък, тогава и вятърът ще е съвсем слаб. В сряда вятърът временно ще се ориентира от север-северозапад и ще бъде слаб до умерен; валежите ще са повече в източната половина от страната, температурите ще се понижат, слабо в западните райони, повече - на изток.