Стара Загора утре: 9 юни

Стара Загора е джаз

Времето: И през следващото денонощие времето ще е сравнително топло, с максимални температури от 27° до 32°. Въздушната маса над страната ще бъде нестабилна и в часовете около и след обяд до към вечерта, отново ще има превалявания и гръмотевици. В предобедните часове ще е предимно слънчево. Вятърът в по-голямата част от страната ще е слаб, но в Източна България на моменти умерен от север.

Предстоящи събития: Стара Загора

Поради извършване на планови ремонти и профилактика на електропреносната мрежа, ще бъде спряно движението на тролейбусите по линии с №№ 1, 26 и 36 на 09.06.2014 год. за времето от 09,00 до 15,00 часа. С цел осигуряване на транспортното обслужване на населението курсовете по тролейбусни линии № 1 кв.„Железник“ – СБА, № 26 кв.“Железник“– кв.„К.Ганчев” и № 36 кв.“Железник“ – ПЗ „Загорка“, ще се изпълняват от автобуси.

Неофициална визита на извънредния и пълномощен посланик на Индонезия в Република България и Република Албания Н.Пр. Бунян Саптомо. Той ще се срещне с кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Ще посети още Тракийския университет и няколко старозагорски фирми.

10.30 часа  в лекционна зала № 13 (във фоайето на Централен вход, откъм Форума) на Тракийски университет, Студентски град, Ректорат, официално ще бъде открит кандидатстудентският прием в Университета. Започва приемът на документи на кандидат-студентите, които ще участват в класирането за специалностите в Тракийски университет.

10,00 часа - работна среща на тема: Европейски средства за местно развитие. Опитът на Ирландия“, комплекс "Форум"

10.00 часа - пресконференция на Мелахрони Мартиду, председател на Съюза на журналистите в Комотини. Темата е: 50 години вестник "Охронос" и представяне на нов сайт на български език, БТА

11.00 часа - пресконференция на Общинско ръководство на ВМРО- БНД- Стара Загора, БТА

Казанлък

Курбан за здраве, благоденствие и успех на всички жители на Казанлък и против катастрофи и нещастни случаи в града ще бъде раздаден на 9 юни – Свети Дух, в храм „Света Троица“ от 11.30 часа. Курбанът ще бъде осветен от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Галактион. Община Казанлък ще осигури 10 животни за курбана, който ще бъде приготвен в кухнята на Социалния патронаж.

Културен афиш: Започва фестивалната джазова седмица в Стара Загора Под мотото „Животът зависи от мен!“ и с призив да спазваме правилата и да бъдем отговорни, когато шофираме, започва фестивалната джазова седмица в Стара Загора. За трета поредна година начало на музикалните празници дават концертите „Джаз за деца“. На 9 юни от 18 ч. и на 10 и 11 юни от 11.00 ч. в парк „Пети октомври"  деца и възрастни ще могат да посвирят и пеят заедно с музикантите и да се забавляват, импровизирайки върху популярни джазови теми и детски песни. Новост тази година е кинолекторията „Джазът в българското кино“, която ще се проведе в три поредни дни от понеделник до сряда от 18.30 часа във фоайето на Радио Стара Загора.

18:00 ч. В РИМ - Стара Загора ще бъде представена книгата на Кристиян Петков "Легенди от Аязмото".