Пет храни за силен имунитет

Замърсяването на въздуха, нездравословната храна и твърде многото стрес оставят отпечатък върху здравето. Експертите препоръчват пет храни за укрепване на имунитета, пише EkipNews.bg

В спанака се крие истинско витаминно съкровище. Той съдържа витамин А, В2, В6, С, К и D. Освен това той е богат на антиоксиданти, фитонутриенти, протеини, омега-3 мастни киселини и калций.
За силен имунитет не е задължително да се приемат орехи всеки ден. За видим ефект са достатъчни и само няколко дни. Орехите съдържат много витамини, омега-3 мастни киселини и други хранителни вещества, които са полезни за сърцето и мозъка, забавят развитието на болестта на Алцхаймер и болестта на Паркинсон.
Фасулът съдържа лептин, който помага за намаляване на апетита. Той е богат на витамин В, калий, калций и фолиева киселина, които са полезни за мозъка и кожата. Те помагат за намаляване на кръвното налягане и предпазват от инсулт.
Сьомгата е източник на протеини, витамин D, В-комплекс и омега-3 мастни киселини. Предпазва от появата на рак, сърдечно-съдови проблеми, депресия и редица други заболявания. Препоръчително е да се консумира поне веднъж седмично.
Боровинките изобилстват с фитохимикали, които се използват за борба срещу различни заболявания. Те са богати на флавоноиди и разтворими фибри, които се използват срещу рак, диабет, сърдечни заболявания, язва на стомаха, високо кръвно налягане. Боровинките помагат и за намаляването на лошия холестерол.