Седмицата: Развръзки и дилеми

Астрологична картина за 10 - 16 юни

Седмицата ще ни донесе нови финансови възможности, както и необходимост от по-крупни инвестиции и вложения. За жалост ретроградния Меркурий ни отправя и предупреждение, че те не винаги ще се оказват толкова удачни, колкото ни е струва сега. Още повече че през във втората половина на периода можем се се изправим и от необходимостта от икономии,поради забавени плащания и липса на финансова подкрепа. Въпреки това Венера в Телец ще бъде достатъчно услужлива, поне в първата половина на седмицата, за да даде възможност на някои от нас да придадат форма на някои отдавнашни идеи. Заедно с Меркурий те ще подхранват най-вече творците, онези които разчитат на своите своите таланти и способности и удовлетворявайки чрез тях нашите естетически потребности. Те ще почувстват подем и вдъхновение.

В първата половина на седмицата ретроградният Меркурий вероятно ще укаже онези области в живота ни които подлежат на реорганизация. За щастие отново с помощта на практично настроената Венера, разполагаща за сега с мощната подкрепа на Плутон, ще имаме възможност да намерим нови по-продуктивни подходи и средства, с които да си служим в бъдеще, както и да пренасочим енергия и ресурси в по-обещаващи.направления.

Втората половина на седмицата за жалост ще бъде доста по напрегната, особено 14 юни, който дава заявка за рекордьор на месеца в това отношение. За няколко дни Венера ще премине през суровата ревизия на Сатурн, Марс ще ни припомни за горещата пролет оформяйки за пореден път, слава Богу - последен, напрегната конфигурация с Уран и Плутон и всичко това на фона на пълнолунието в Стрелец, когато всичко изглежда по-мащабно, отколкото всъщност е. В животът ни ще се върнат много нерешени проблеми от декември 2013 и април 2014, изискващи окончателно решаване при това, не със средствата и методите, с които сме си служили до сега. Ако те бяха ефективни, отдавна да са дали резултат. В случай, че такъв липсва е крайно време да ги подменим с нови.

Периодът ще бъде изключително напрегнат за партньорства и взаимоотношения от всякакво естество. Съществуващите недоразумения и неудовлетвореност ще породят кризи, които няма да можем да избегнем. Не е и нужно, когато се налага да погледнем истината в очите. Лошото е че и обменът Сатурн-Венера точно в този момент допълнително ще усложни ситуацията тъй като при него липсва обичайното за такива ситуации лекарство- подкрепа и взаимност. Напротив, дори без причина можем да се почувстваме нехаресвани, отхвърлени или игнорирани, което доста ще усложни ситуацията. Ще бъдем настроени критично, а претенциите макар и основателни ще срещат бурна реакция, възприемани по-скоро като обида отколкото като градивна критика. Много е важно да се въздържаме от резки изказвания е кардинални постъпки, ако не желаем да рискуваме ценни взаимоотношения.

Опитайте се през тази седмица да бъдете максимално практични и по-сдържани в емоционалните реакции, а критичните ситуации използвайте като маркери указващи необходимост от промяна. Всъщност промяната най-вероятно вече е настъпила, просто е време да се нагодим към новите условия, да оценим трезво ситуацията, с нещо да се примирим, с нещо да се разделим, за да продължим напред.