Новата Мис САЩ - Ния Санчес

Общо 51 участнички от всеки щат на САЩ и окръг Колумбия се конкурираха за короната на красотата

Жени от всички краища на САЩ се бориха за короната Мис САЩ и в крайна сметка бившата инструкторка по таекуондо Ния Санчес от Невада я отнесе у дома.

Запитана дали се е нуждаела от защита по време на конкурса, 24-годишната шампионка по бойни изкуства отговори: "Оценявам сигурността, която имаме, но се чувствам уверена". Санчес била толкова добра в таекуондото, че станала инструктор още като тийнейджърка.

Общо 51 участнички от всеки щат на САЩ и окръг Колумбия се конкурираха за короната на красотата, като дефилираха с вечерни рокли и бански костюми и преминаха през интервю в Батън Руж, щата Луизиана. Освен короната конкурсът включва и училищна стипендия, така че образованието да остане приоритет за победителката.

Една участничка разказа как преодоляла ужасяващ тормоз в училище, отчасти заради това че станала отлична състезателка по хокей на лед, спорт, който не е много популярен сред момичетата. Друга красавица, Мис Ню Джърси Емили Шах (18 г.), е дъщеря на майка от САЩ и баща от Индия. Тя израснала с баба си и дядо си, говори отличен хинди и гуджарати и мечтае за кариера в Холивуд и Боливуд.

Конкурсът Мис САЩ, който датира от 1952 г., избира американската участничка за конкурса Мис Вселена. И двата конкурса са притежание на американския магнат Доналд Тръмп, който гледа конкурса. Кънтри дуетът Флорида Джорджия Лайн, рапърът Нели и мексиканската поп банда Камила се грижеха за забавлението на зрителите.