На Лаута: Времето на Коко изтече (СНИМКИ)

Собственикът на Локо получи срок от 3 дни, за да даде акциите на феновете

Феновете на Локо (Пд) дадоха днес грандиозна пресконференция на Лаута, на която обявиха, че времето на Коко Динев е изтекло. Все още действащият собственик получи ултиматум най-късно до 3 дни да предостави акциите си на Сдружение „Бъдеще за Локомотив” или на клубната легенда Христо Бонев.

В противен случай няма да има нито нови футболисти, нито нов треньор, нито отбор под ръководството на Динев.

От името на привържениците най-дълго говори Димитър Колев, който е член на УС на СДружение „Бъдеще за Локомотив”. Думата взеха също така Велин Терзиев – Нежния, Димитър Ботушаров, Георги Дамянов и Христо Бонев – Зума.

„Общо 11 футболисти от последния сезон съдят клуба за неплатени заплати. Треньорите Станков и Тасевски – също. Локомотив дължи пари на ВиК, НАП, общината, хотел Империал, хотел SPS, полиция, пожарна. Това са дългове само от последния сезон на Коко Динев. На практика се оказва, че той почти не е плащал нищо”, заяви Колев.

Общите дългове на черно-белите са около 5,3 милиона лева.

„Не искаме да отиваме във „В” група, но има и такъв вариант, ако Динев не се съгласи да се раздели с акциите си. Имаме готовност да направим отбор с местни футболисти. Бюджетът ще бъде ограничен, но мисля, че можем да се справим. Има фирми, които са съгласни да дават пари за Локомотив, но само ако Динев няма нищо общо с отбора”, допълни още Колев.