ВМРО алармират за политическа чистка в общината

Кметът бил уволнил тяхна членка по политически причини

На извънредна пресконференция от ВМРО в Стара Загора протестираха срещу уволнението на тяхната съмишленичка и председател на женската организация на партията в Стара Загора - Николина Николова. Те обвиняват кмета от ГЕРБ Живко Тодоров, че извършва политическа репресия срещу член на ВМРО.
Пред журналистите общинският председател на партията в Стара Загора Красимир Червилов, общинският съветник и областен председател на ВМРО Николина Горова, както и областният организатор Антон Андонов изразиха позицията на ВМРО за случая. На пресконференцията присъства и уволнената от общината Николова.
Само два дни след като изнесохме покъртителните данни за декапитализацията на община Стара Загора, наш член беше уволнен. Госпожа Николова от 5 години е главен експерт в дирекция „Общинска собственост“, отдел „Разпореждане с общинска собственост“. Искаме да дадем подкрепа си и да изкажем съпричастност към нашата съмишленичка, заяви Червилов.
Николина Николова категорично смята уволнението си за политическа чистка. Имах лични проблеми, оперираха съпруга ми и през миналата седмица си взех 3 дена отпуск. След това помолих за удължаване на отпуска - като работя на половин работен ден, за да съм полезна и вкъщи, и на работа. В отговор на моята молба ми се обадиха от отдел „Човешки ресурси“ и ми връчиха нова длъжностна характеристика, според която трябва да имам юридическо образование, разказва тя.
От 5 години работя със завършеното от мен икономическо образование, възмущава се Николова и обяснява, че веднага след това са ѝ връчили заповедта за уволнение. На следващия ден - и заповедта за освобождаване.
Областният председател на ВМРО Николина Горова заяви, че от началото на настоящия управленски мандат има десетки хора, които са уволнени по сходен начин.
В момента водим разговори с юристи за завеждане на дело срещу общината. Старозагорци ще трябва да платят хиляди, заради взетото емоционално решение, смята Горова.
В знак на протест и съпричастност с уволнената си съмишленичка ръководителите на ВМРО в Стара Загора се появиха на пресконференцията си с тениски с надпис ВМРО.