Туристическият сезон в колапс, морските хотели стоят празни

Хотелиерите са в паника, не помнят по-малко летовници

Туристическият сезон е в колапс, а хотелиерите са притеснени дали ще могат да си избият инвестициите. В курортите но южното черноморие не помнят от години толкова слаб сезон. Туристите, които в момента почиват са със символичен брой в сравнение с други години. Истината е, че повечето хотелски бази стоят празни, а вече е почти средата на юни. Според слуховете причините са няколко – като се започне от кризата в Украйна и се стигне до липсата на качествен персонал.

От бранша пазят в тайна колко точно летовници почиват в момента на българското море. Търговците обаче са изпаднали в паника, че няма да могат да избият дори и наемите си, които са предплатили за сезона. До момента всички работят тотално на загуба, защото туристи няма. Миналото лято по това време Слънчев бряг вече се пукаше по шевовете от народ.
Дори малкото туристи, които в момента почиват в курортите не могат да се развихрят и да похарчат парите си в заведенията защото времето е лошо и не става дори и за разходки.
Много от хотелите в по-малките курортни селища изобщо не са отворили, за да не плащат излишни заплати. Кризата със сигурност ще удари и частниците, които дават квартири под наем и си докарват прехраната за фамилията. Хотелиери предричат, че ако не се случи чудо, в края на сезона ще има много фалити.