Туристите в Слънчев бряг изпили 1500 тона алкохол за последните два сезона

Жертвите от балконинг и пътни произшествия превръщат Слънчев бряг в курорта с най-висока смъртност в Европа

И новият сезон в курорта Слънчев бряг стартира в добре познатата стилистика - алкохол, секс и наркотици. Преди дни чуждестранни туристи възмутиха с порнографско поведение и сами публикуваха в социалните мрежи пиянските си изпълнения.

Въпреки дъждовното време и сравнително ниските за сезона температури, по алеите в Слънчев бряг вече има движение, а т.нар. "викачи" се опитват да привлекат туристи към заведенията. Как става това - с безплатни алкохолни напитки, които се предлагат направо на улицата.

През лятото на 2012 г. в курорта са изпити 750 т алкохол, през 2013 г. - около 700 т, а жертвите от балконинг и пътни произшествия превръщат Слънчев бряг в курорта с най-висока смъртност в Европа.

Провокирани от мащаба на алкохолния туризъм, не една и две британски медии направиха обширни репортажи за това как в България разбират туризма. Това пък подразни местните търговци, според които виновни за пиянските оргии са единствено чуждестранните гости, които, освен пияни, са и по-бедни. Купуват евтин алкохол от магазините, пият по хотелските стаи, приемат синтетична дрога, а призори отиват на дискотека.

В цял свят Слънчев бряг е известен като място, на което човек може да пие до припадък и необезпокояван да прави каквото му душа иска.

Тази година хотелиерите поискаха контрол върху нощния шум. Въпреки командированата полиция край морето обаче, трудно могат да бъдат контролирани проституцията, развратът и търговията с наркотици.

"Британските медии подведоха аудиторията и излъгаха. Това се случва заради безвластието в нашата страна. Слънчев бряг олицетворява това, което става в държавата - безвластие и корупция. В момента има боричкания кой да ръководи "Слънчев бряг" АД. Общината трябва да решава", каза пред TV7 хотелиерът Веселин Налбантов. В неговия хотел чуждите медии идваха да снимат собствените си туристи.

"Не искам да съм лош пророк, но очаквам скоро да стане патаклама и да загубим туристите и поминъка си за години напред. Чалгата уби всяка култура. С англичани се опитваме да направим вариатетна програма, за да можем да вкараме хората вътре. Апелирам към държавата да се намеси. Всеки вдига ръце в държавата. Затова е този хаос. Няма правила. Трябва да има министерство на туризма", категоричен е Налбантов.