Откриха труп на млад мъж в Южния парк

В стомаха на жертвата е открито солидно количество алкохол

Труп на 28-годишен младеж е открит в Южния парк в столицата в неделя, съобщава „24 часа”. Тялото e на Константин Рацов. то било открито да се носи по местната рекичка от случайни минувачи, като от МВР запазиха пълно мълчание по случая.


В събота Константин отишъл с приятели на фестивала "Цвете за Гошо", посветен на покойната рок легенда Георги Минчев. Около 15 часа той се чул за последно с баща си, който е таксиметров шофьор.


Константин звучал нормално и си говорили общи неща. След това обаче дирите му се загубили. Привечер близките му започнали панически да го издирват. Притеснили се, тъй като телефонът му бил изключен. Първата новина за Рацов дошла едва на следващия ден, когато негови познати разбрали, че той е арестуван в 4 РПУ. Още преди да информират родителите му, всички се затичали натам, но били шокирани, след като им казали, че трябва да отидат до Съдебна медицина. В същото време майката на Рацов отишла в 6-о районно, за да съобщи, че синът й е безследно изчезнал.


Разследващите показали снимки от местопроизшествието и я попитали: "Това ли е твоят син?". Преди да успее да отговори, жената припаднала, защото разбрала истината. Наложило се бащата и приятелката му да влязат в Съдебна медицина и да разпознаят момчето. Когато излезли, със сетни сили те успели да споделят, че главата на младежа е разбита.


"Казаха ни, че дори забелязали следи от множество намушквания", признаха близки до почерненото семейство и допълниха: "Няма да се учудим, ако изкарат, че се е самоубил. Та той кипеше от енергия. Имаше мечти и безкрайно обича 4-годишното си дете. Такъв човек не би сложил край на живота си просто така". За тях е странно, че е изчезнала раницата и мобилния телефон, както и личните документи на момчето.


Версията на разследващите обаче е, че има удар от статичен предмет, вероятно от камък, който не е бил използван от друг човек. Освен това той не би могъл да доведе до смърт.

Когато отворили корема му станало ясно, че е употребил голямо количество мастика и бира. Станало ясно, че той се е отделил от групата, с която е бил и отишъл до реката по малка нужда. Предполага се, че опиянен, той е загубил равновесие и е паднал в коритото.


В експертизата е посочено, че младият мъж е умрял от удавяне. Тялото му още е в Съдебна медицина и се очаква да бъде погребан в края на седмицата. Той е едно дете в семейството, баща му преди месец е получил инсулт.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен