Незаконни паяци дебнат по морските ни курорти

Дори да не сте в нарушение, рискувате да се простите с 50 лева за колата си

Не се учудвайте, ако ви вдигнат колата в Слънчев бряг, дори и да не сте в нарушение. И всички това със съгласието/бездействието на общината. Ивелина Цветанова паркирала автомобила си на улица в курортния град, на която нямало знак, който да забранява престоя, съобщава Нова телевизия.

Минути по-късно колата ѝ изчезва. Оказва се, че е закарана на частен наказателен паркинг.

Там искат на Ивелина 52 лв., за да и освободят колата. Дават ѝ протокол, на който няма почти никакви подробности - какво е нарушението, къде е направено и на какво основание е вдигната колата. Посочва се само, че нарушението е констатирано от служител на община Несебър, а колата е вдигната с общински паяк.

Изпращат Ивелина да се жалва в общината. Там обаче вдигат ръце - обясняват ѝ, че те не контролират дейността на фирмата. Просто имат договор с нея, да вдига коли в този район на Слънчев бряг.

Всъщност, оказва се паяка е частен, а служителят е на общината младо момче, облечено спортно и с джапанки. Какъв точно - никой не казва. От обясненията на фирмата, която извършва наказателното репатриране става ясно, че Ивелина наистина е нарушила закона - влязла е в насрещното и затова не е видяла знака за забранено паркиране.

Въпросът обаче е защо община Несебър дава право на частна фирма да извършва административно-наказателна дейност и освен всичко не я контролира.

Четете повече на burgas.utre.bg