Африка и Индия идват на Международния Фолклорен Фестивал в Бургас

Чакаме екзотични танцьори от Гана, Того и Сиера Леоне

Екзотични танцьори от Африка и Индия пристигат тази година в Бургас за Международния Фолклорен Фестивал. Културното събитие ще се проведе в най-горещия летен месец – август. Както обикновено 42-то издание на МФФ ще започне с атрактивен парад на участниците, които ще преминат по централните улици на Бургас.

Организатор на фестивала е Община Бургас. В колоритната програма вече потвърдиха участието си танцови състави от Босна и Херцеговина, Грузия, Косово, Кипър, Полша, Сърбия, Турция, Чехия, Палестина и България. По традиция МФФ ще започне с пъстро празнично дефиле на 18-ти август. Атрактивните състави от цял свят ще преминат по ул. "Александровска" - площад "Атанас Сиреков" - ул. "Богориди" - Морска градина - до Летния театър, където от 20.00 часа ще започне тържественото откриване на фестивала.
Очаква се за фолклорната програма от 18 до 22 август да потвърдят участието си и екзотични групи от Индия, Сиера Леоне, Гана и Того.
Традиционно при откриването на фестивала се връчва наградата за народно песенно и танцово творчество "Нестинарка", учредена от Община Бургас. Тя представлява статуетка - дело на скулптора Ненчо Русев, придружена от диплома.
МФФ включва безплатни концерти на сцената на Летния театър, на открити естради (сцени) в комплексите, концерти в региона, празнични дефилета, научна сесия по проблемите на фолклора, изложба-базар на традиционни сувенири, демонстрация на народни занаяти.