Световни топ двойки ще танцуват на „Kavarna open-2014”

Мисия Каварна

12-06-2014, 14:45

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

До момента заявки за участие са подали състезатели от 15 държави

На 14 и 15 юни Община Каварна, WDSF, БФС Танци и Спортен клуб по танци „Флорета Каварна ще проведат за Първи път Международния турнир по спортни танци – ПЪРВИ МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО СПОРТНИ ТАНЦИ „KAVARNA OPEN-2014”. Това стана ясно на проведената днес пресконференция дадена от организаторите.

По традиция състезанието се провежда под патронажа на кмета на Община Каварна г-н Цонко Цонев.

Надпреварата е кръг от веригата Световни турнири на Международната федерация по спортните Танци – WDSF  INTERNATIONAL OPEN COMPETITION - Открит международен турнир с най-висок ранг .

В рамките на двата състезателни дни ще се проведат и Международни открити турнири за деца, юноши младша и старша възраст и младежи, както и открит Международен турнир за сеньори (състезатели над 35г.) и в двете дисциплини - Латиноамерикански и Стандартни танци

Изпълненията на танцовите двойки ще бъдат оценявани от авторитетни съдии от 12 нации – Италия, Германия, Испания, Украйна, Швеция, Русия, Румъния, Турция, Латвия, Молдова, Албания и България.

До момента заявки за участие са подали състезатели от 15 държави. Финалистите в групите Състезателите над 19 години и в двата вида танци - Латиноамерикански и Стандартни, освен купи, медали и предметни награди ще си поделят общ награден паричен фонд, който възлиза на 2900 евро.   

За всички останали финалисти в Открития международен турнир в групите Деца, Юноши, Младежи и Сеньори финалистите ще получат купи, медали и предметни награди.

Огромна чест за нас е, че в първото издание на турнира участие ще вземат две световно известни танцови двойки от ТОП 5 на света в Латиноамериканските танци,  Армен Цатурян – Светлана Гудино от Русия и Чарлс Шмит - Елена Салихова от Франция                              

Успоредно с Международния турнир „KAVARNA OPEN-2014”, за поредна година Каварна ще бъде домакин и на Кръг от веригата Купа България за всички групи – ЮМВ, ЮСВ, Младежи и Състезатели над 19 години.              

През тази година СКТ „Флорета Каварна” празнува и 20 години от създаването си.

В продължение на два поредни дни ще станем съпричастни на най-грандиозното  събитие в този красив и динамичен спорт на територията на България.