2 в 1: волейбол и култура в парк "Лаута"

Мястото конкурира Гребната база, похвали се районният кмет Костадин Димитров

"Лаута" да се превърне в перлата на "Тракия" е амбицията на районната администрация.

Паркът стана популярно място за почивка и прекарване на свободното време, каза за Plovdivutre.bg райкметът Костадин Димитров.

"В най-скоро време там ще има нови стойки за велосипеди, ще обособим места за бадминтон и волейбол. Ще сложим навсякъде и указателни табели за крос и разходка. Всеки ще знае какво и къде се намира в парка. Вече има и много заявки за културни събития", похвали се Димитров. Амбицията е "Лаута" да стане конкуренция на Гребната база. Не е нужно хората да ходят толкова далече, паркът е на тяхно разположение, посочи той.

256 хил. лева са средствата на района от гаражи тази година. Те отиват за тротоари и пътна инфраструктура. За същата цел Общински съвет в Пловдив е гласувал и допълнително сумата от 200 хил. лева.

По думите на кмета една от интересните и ползотворни практики, въведени в района, е обсъждането със самите жители как да изглеждат пространствата пред блоковете им.

Политиката е добра и показва одобрение. В момента се работи около блоковете в микрорайон А11. Идеята е да се действа от микрорайон в микрорайон. Така имаме възможност да покажем къде започваме и къде свършваме и съответно да имаме надграждане на самия район, посочи още кметът.