Приятелят на удавената Валя търси нова любов в сайтове за запознанства!

Около смъртта на медицинската сестра има много съмнителни неща, твърдят все още в Бургас

Красавицата Валя е погребана, но в Бургас продължават да си задават куп въпроси около нейната смърт. Младото момиче изчезна на 15 април и в издирването й се включиха хора от цялата страна, а снимката й бе препредавана от десетки потребители в социалните мрежи. Накрая се оказа, че тя се е самоубила, хвърляйки се от моста в морето. Поне такава бе официалната версия на полицията. Мнозина обаче продължават да си задават въпроса дали точно това се е случило...
Един от хората, които твърдят, че трябва да се направи разследване, е журналистът Георги Бакалов. Той смята, че са налице твърде много шокиращи и мистериозни факти около приятеля на Валя – Валентин Георгиев и около самата нощ, в която красавицата е изчезнала, написа Блиц. Според него на практика момичето бе погребано и обявено за самоубийца, без да стане ясно какви са били точните й отношения с приятеля й, имала ли е Валя действително връзка с шефа си зъболекар и що за хора са въпросните двама мъже, с които е имала отношения.
“През цялото време на издирването на Валя както полицията, така и медиите, взеха за чиста монета думите на любимия й че не се е виждал с Валя два дни преди изчезването й. Телефонът на красавицата обаче така и не бе открит навреме, за да докаже дали двамата не са водили телефонни разговори и най-важното – за къде е тръгнала Валя в полунощ, при това с такси. След като близките й са категорични, че тя се е страхувала да излиза сама в тъмното с таксита...”, коментира Георги Бакалов. Докато всички издирват Валя, приятелят й Валентин излива душата си във Фейсбук. "Имам дни, в които се питам, дали това не е сън или някой стар филм. Но като се обърна на ляво и на дясно и като видя,че нея я няма, тогава разбирам,че не е нито филм,нито сън. Вече не чувам думите"обичам те" и аз не ги изговарям. Навеждам глава, изричам молитвите и чакам с надежда пак да мога да я видя и прегърна", пише Валентин Георгиев. "От деня, в който се запознахме, пламна любовта. До последния ден нямаше съмнение от моя страна, че тя ще направи нещо такова. Видях я за последно в неделя вечерта. Тя изчезна във вторник. Тя е винаги усмихната, добродушна, винаги е гледала да помага, уважавала е приятелите си, отговорна е, справяше се добре в образованието си и в работата", казва Валентин, който твърде, че е планирал годеж с Валя. Странното обаче е, че по същото време той е използвал профилите си в сайтове за запознанства, където се води... “необвързан”!?! Там той е пуснал серия от предизвикателни разголени снимки и е посочил, че търси неангажираща връзка.Независимо, че работи като полицай в Бургас, Валентин Георгиев явно умее да позира. Негова фотосесия има на сайта topmodel.bg. Не е ясно обаче дали действително е упражнявал моделската професия или не.След смъртта на Валя Георгиев е решил да продаде любимия си мотор „Кавазаки”. Той е пуснал обява в интернет сайт, като обявената цена е 3000 лева. Приятели на Валентин твърдят, че той задлъжнял покрай издирването на Валя, която дълго време всички смятаха не за мъртва, а за изчезнала. Младежът понесъл и изключително тежко коментарите, че тя се самоубила заради несподелена любов към друг мъж.