Въпреки аферата "Хохегер", Станишев изригна: "Обичам те, Моника"!

Министерски съвет бави информацията, която СДВР са поискали по случая

По повод прокурорската проверка срещу съпругата му и предстоящия й разпит, лидерът на БСП Сергей Станишев коментира:
"Искам пред цяла България да кажа на съпругата ми, че я обичам, че стоя до нея, че винаги може да разчита на моята подкрепа".

Моника Станишева е проверявана във връзка с аферата "Хохегер" и преди ден отрече твърдението на главния прокурор, че е разпитвана, но както се оказа, такъв разпит й предстои, тъй като планираният за тази седмица е отложен заради забавянето на информация, която СДВР са поискали от Министерския съвет.

Аферата "Хохегер" е за сключените от кабинета "Станишев" рекламни договори за над 1.5 млн. евро с австрийския лобист Петер Хохегер, като значителна част от сумата се върна към пиар фирмата на Станишева като подизпълнител.

Опровергавайки твърдението, че е разпитана, Моника Станишева в четвъртък разпространи постановление, с което през февруари градската прокуратура е отказала да образува разследване по корупционния скандал. От държавното обвинение обаче обясниха, че постановлението на градската прокуратура е отменено от горната инстанция през април т.г. и проверката е възложена на СДВР.

Наблюдаващият прокурор е изискал да бъдат снети обяснения от всички, взели отношение по подготовката, сключването и изпълнението на договорите с "Д-р Хохегер Комуникационсбератунг" ГМБХ - Австрия, както и документация от МС за оправомощаване на длъжностни лица да сключват договора.

Станишев обясни случващото се като атаки срещу него и семейството му заради позициите на БСП от последните дни, без да уточнява точно кои.

"Знаете че съпругата ми вчера предостави информация за проверката, която тя инициира през 2011 и не е приключила, заедно с проверката на основание на сигнала на депутати от ГЕРБ.", коментира Станишев.