"Луди Млади" ще разтърсят Пловдив утре

Юбилейният концерт-спектакъл започва в 19 часа в палата №2 на Панаира

Тази събота Пловдив ще бъде разтърсен за пореден път от завладяващите танци на българския фолклор. Утре точно в 19:00 ч. ще започне юбилейният концерт-спектакъл на една от най-изявените местни школи по народни танци – „Луди Млади“ (www.ludimladi.free.bg) с ръководители Петя и Цвятко Маринови. Събитието, което е по случай 5-тия рожден ден на школата, ще се състои в Палата №2 на Международния Панаир.

Във фолклорната феерия ще вземат участие над 170 танцьора с над 200 пищни народни костюма. Очакват ни изпълнения от различни краища на България, които за сетен път ще ни омагьосат със своята красота и неподражаемост. От школата са подготвили хорá и авторски хореографии от Пиринския, Северняшкия, Тракийския и други етнографски региони, които ще бъдат представени от танцьори в най-различни възрасти – от 4 до 64 години!

Заповядайте на 14.06. да се забавляваме заедно, доброто настроение и приятните емоции са гарантирани, обещават организаторите. Билети могат да бъдат закупени от Билетна каса (пред Общината) или в залата на „Школа за народни танци Луди Млади“, която се намира в Палата №4 на Международен Панаир Пловдив (входът откъм р. Марица). Концертът е част от фолклорен танцов проект „Танцувай с Пловдив“, осъществен с подкрепата на Община Пловдив и програма „Пловдив за младите“.