1 тон хероин на стойност 30 милиона евро хванаха в Гърция

Било е планувано наркотикът да бъде продаден в Западна Европа

По сигнал на гръцката брегова охрана, съвместно с полицията, при светкавична операция на властите намериха над 1 тон хероин на стойност над 30 милиона евро, съобщава БНР. Полицията е имала предварителна информация, че в квартал на Атина се складира голямо количество наркотици, които след това се изнасят за европейския пазар.

Хероинът е внесен с кораб от Турция в контейнер. Наркотикът е бил поставен в чували за мраморен прах.

На първото проверено място полицията откри половин тон хероин. След това, в рамките на няколко часа, на друго място в Атина беше намерено останалото количество. В момента се извършва обиск на вилата на един от най-богатите гръцки собственици на кораби, който също е сред задържаните.

В дома му разследващите откриха още една част от пратката.

До момента са арестувани 11 души. Шестима са чужденци - 4-ма турци и двама граждани на Иран. Сред арестуваните гърци е собственикът на кораби, съпругата му и 15-годишният им син. Конфискувани са също 6 луксозни автомобила, в които са намерени килограми наркотици.

Това е най-мащабната операция на отдела за борба с трафика на наркотици, която е провеждана на гръцка територия. Министърът на морското корабоплаване поздрави бреговата охрана в Пирея, от където е подаден сигналът за пратката.