Черешите защитават от рак

20 череши са натуралният еквивалент на 1 аспирин

Черешите са богат източник на антиоксиданти. Те помагат за предотвратяване на щетите, които свободните радикали нанасят върху организма.

Черешите са богати на кверцитрин, който освен че е един от най-мощните противоракови агенти, е най-доброто антихистаминно средство, тоест препоръчва се на хора с алергии.

Квертицинът освен това намалява риска от инсулт и инфаркт.

Оказва се, че тези толкова сладки череши съдържат много полезни вещества, които могат да ни защитят от редица болести.

Ето за какво могат да ни бъдат полезни черешите:

Черешите ще ви помогнат да заспите, ако имате проблеми със съня. Мелатонинът е хормон, произвеждан от епифизната жлеза в мозъка. Той играе важна роля в регулирането на съня и будното състояние. А шепа череши, изядени преди лягане, ще помогнат да заспите по-бързо. В допълнение към подпомагане в регулацията на съня, мелатонинът е важен антиоксидант, който помага за поддържането на оптималното функциониране на мозъка, като пречи на невроналните дегенеративни промени, свързани със стареенето.

Те съдържат много антиоксиданти. Черешите, макар и малко кисели, имат сила да неутрализират свободните радикали. Те са от плодовете, които съдържат най-много антиоксиданти, които наистина подмладяват целия организъм.

Те са незаменими при отслабване. Една чаша череши съдържат само 90 калории и са добър източник на фибри и витамин C. Хубаво е, докато е сезона на черешите да ги използвате активно в ежедневното си меню, за да изпитате тяхното полезно действие за отслабване.

В допълнение, черешите са особено богати на антоцианини – пигменти, които придават цвят на плода. Те съдържат мелатонин, феноли и кверцетин.

При болки в ставите също консумирайте череши – 20 череши са натуралният еквивалент на 1 аспирин. Черешите намаляват нивата на пикочната киселина и лекуват възпаления, тъй като съдържат витамини С, В и А плюс мелатонин, елагова киселина, антоцианин и биофлавоноиди.