Петър Стоянович: Източното ни Черноморие е по-хубаво от западното!

Гафовете на министрите на културата откровено ни липсваха...

Помните ли онази министърка на културата, чийто любим художник е Панчо Владигеров...?

Подобни откровения винаги шокират хората, които ги рецептират. А голяма част от тях, по ирония на съдбата, идват точно от културното ведомство.

Министър Петър Стоянович очевидно изпитва носталгия към записките на историците за България, простираща се на три морета. Той хвърли в паника и смут бургазлии, след като призна, без да се свени, че източното Черноморие ни повече му харесва от западното!

Стоянович участва в обществена дискусия, посветена на археологическите чудеса.

"Прави ми впечатление, че Западното ни крайбрежие не е толкова прекрасно, колкото Източното. Искам да уверя, че ще се постараем да бъдем добър посредник в обсъждането и разрешаването на различни проблеми в областта на археологията, културата, въобще по всички онези въпроси, които касаят пряко българските чудеса", заяви той при окриването на форума, пред удивените погледи на журналисти, учени, археолози и кметовете на Бургас и Приморско, разказват от Burgasutre.bg.

В залата настана смут и присъстващите започнаха да се споглеждат въпросително, в чудене какво иска да каже министърът. Някои не успяха да скрият ироничните си усмивки.

А след дискусията хората коментира, че едва ли става въпрос за обикновен лапсус, защото министър Стоянович изрича това за втори път. Ден по-рано при откриването на третото издание на фестивала „Четящият човек“ той тържествено обяви: "Идвам от Западното крайбрежие на България и искам да ви кажа, че Източното е 100 пъти по-хубаво. Не мърдайте от тук!".