Само с 1% са спаднали заявките за почивка на украинци на Юг по морето

Цели комплекси по Черноморието са заети от рускоговорящите

Само един процент занижение на гостите от Украйна отитат от Туристическата камара в Бургас за настоящия летен сезон в курортите на Юг от Бургас.

Общ спад обаче действиетлно има, уточняват от там. За цялото Черноморие той е около 5 на сто, но най-осизателно се усеща в курортите като Слънчев бряг, където традиционно почиват по-голямата част от този пазар. 

Същевременно хотелиерите от курортния комплекс вече имат заявки до края на месец септември. От друга страна имало и кратко забавяне на полетите за туристите от Беларус и Украйна по нашето Черноморие. Но според хотелиерите до края на сезона може да се окаже, че броят на туристите от тези две държави е аналогичен с миналогодишния, именно заради забавянето им. 

В числото на отказалите се не влизат украинците, които вече имат имоти у нас. Южно от Бургас например вече имало цели апарт комплекси, които били 100% изкупени от рускоговорящи. Вече се обособявали дори квартали около малките курортни общини, изцяло заети от чужденци, без нито един българин като собственик.