Проливният дъжд затрудни движението и ремонтите

Най-бързо се образуваха задръствания в ремонтиращите се участъци

Проливният дъжд, който се изсипа над столицата преди час, бързо предизвика хаос в движението по най-натоварените маршрути.

В момента в цяла София се правят ремонти, като от Столична община съобщиха по-рано днес, че до края на деня ще полагат втори пласт асфалт на моста на "Цариградско шосе" над "Г. М. Димитров", очаквайки "благоприятни метеорологични условия".

В района на Площада на авиацията обаче се образуваха задръствания, когато дъждът заля стеснения пътен участък. Някои от шофьорите спряха, за да изчакат да премине, предаде Агенция "Фокус". Силният вятър и гръмотевиците не помогнаха много на ситуацията.

В момента дъждът е спрял, но прогнозите на метеоролозите за днес са за нестабилна облачна маса, превалявания и гърмежи. Така че, до края на първия работен ден от седмицата не са изключени нови пътни премеждия на шофьорите и потребителите на столичния градски транспорт.

Междувременно Столична община откри гореща информационна система за сигнали от граждани. Те могат да бъдат за всичко, което притеснява софиянци в града, уточниха оттам. Дано не се наложи на много от хората да използват системата за сигнали.