Обгазени в центъра! Аварията отстранена!

Изтичане на газ разтревожи гражданите

Изтичане на газ при ремонта на ул. "Св.Княз Борис" в пресечката с ул. "Хаджи Димитър Асенов" е имало тази вечер в около 20ч. За инцидента граждани са подали сигнал на тел.112. Те са уведомили, че в района се чува силно свистене и мирис на газ. На място е аварийната група на "Газоснабдяване" - Стара Загора, Пожарна безопасност и Гражданска защита. Изтичането на газ е причинено от спукан газопровод. Според полицията, няма опасност за населението.

Аварията на газовата тръба е отстранена към този час, съобщават от Община Стара Загора. Тя е предизвикана от силните дъждове. Падналите надвечер обилни дъждове над Стара Загора са причинили свличане на земна маса в изкопа на ремонтните дейности, които се извършват в центъра на града – на ул. “Св.княз Борис” по изпълнението на Водния проект.

Под тежестта на свлечената пръст около 15 мин. след 20.00 ч. е било прекъснато разклонението на газопровода към жилищна кооперация, намираща се на кръстовището с ул. “Х.Д.Асенов”. След намесата на екип от газовата компания за около 15 мин. повредата е била отстранена с минимално изтичане на газ в атмосферата.

Констатациите са, че няма опасност за гражданите. На мястото е зам.-кметът Йордан Николов, който е информирал за произшествието кмета Живко Тодоров. Безопасността на жителите на града е гарантирана.

Коментари в мрежата:
Обгазени в центъра. Докато ме е нямало прозорецът е бил отворен. Отвън мирише много, май и в къщи. Сега да отварям ли, да затварям ли ? Утре дано да мърдам
Търся си противогаз? Да ви се намира? Спешно е! Хора с жълти каски ме пазят долу
Къде са пак държавата и общината? Обгазиха ни! Добре, че не пуша