Браво! Кметът Николов откри новата спортна площадка в Електрото

Изградени са писта за дълъг скок, спортно игрище за футбол,3- лентова лекоатлетическа писта, фитнес уреди, гимнастически успоредки, зона за зрители с 300 седящи места

Кметът на Бургас Димитър Николов откри днес новата спортна площадка в Професионална гимназия по електротехника и електроника. Теренът е с площ 7106 квадратни метра. На него са изградени: писта за дълъг скок, спортно игрище за футбол с настилка изкуствена трева, 3- лентова лекоатлетическа писта, фитнес уреди (включително за хора с увреждания)  и гимнастически успоредки, зона за зрители с 300 седящи места (мобилни платформи), 2 комбинирани игрища по волейбол и баскетбол със специална настилка, светлинно табло за визуализация на резултати и съобщения, енергоспестяващо осветление на игровите зони, система за видеонаблюдение.

С две демонстрационни срещи беше даден старт на състезанията в новия център. На волейболното игрище премериха сили отбори по волейбол-девойки.

Кметът на Бургас каза, че скоро приключва изграждането на новия спортен корпус на ПМГ/Френска гимназия. До няколко дни започва и изграждането на нов физкултурен салон на училище “Княз Борис”.