Брутален скандал провали обществено обсъждане за Национален „Парк Българско Черноморие”

Бургазлии изгониха експертите на МОСВ

Жители на Бургас и другите черноморски общини казаха твърдо „Не” на проекта за създаване на Национален парк „Българско Черноморие”. По време на първото обществено обсъждане, което бе насрочено за днес се разигра брутален скандал. С викове и крясъци „Вън”,, „Махайте се”, „Не искаме никакъв парк” морските жители прогониха екпертите на МОСв, които се бяха подготвили да разясняват бъдещата структрура на парка. На практика министерските чиновници не успяха да обелят и дума и засрамени напуснаха залата на областната управа, където се случи целия цирк. Резултатът от насрочената среща бе тотален провал на общественото обсъждане. Залата на Областна управа бе окупирана от собственици на земи по морето, които буквално изхвърлиха хората на МОСВ и дадоха яростен отпор на проекта за нов Национален парк. За не повече от 10 минути хората дадоха да се разбере, че няма да допуснат национализация на наследствените им имоти.
Още в първите минути на срещата напрежението в залата ескалира и експертите бяха принудени да напуснат, под порой от викове „Тръгвайте си“ и „Не ви искаме“.
„Отивайте и си правете национални паркове в София, а не по Черноморието, което дори не познавате”, крещяха озверелите собственици. Те заявиха, че това е поредният опит имотите им да бъдат заграбени за жълти стотинки и да бъде убит поминъка им.