Започва рехабилитацията на важен обект по проекта за устойчив градски транспорт

Стойността на договора е за над 1,2 млн.лв.

Управителите на общинското дружество „Тролейбусни превози“ и на ДЗЗД “Ел Контрол 2014“, Стара Загора, подписаха днес договор за проектиране и рехабилитация на токоизправителни станции по проект «Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора». Договорът между Димитър Авджиев и Нягол Христов е за 4 токоизправителни станции, и е на стойност над 1,2 млн.лв.

В рамките на 60 календарни дни, считано от 17.06.2014г., ще бъде направено проектирането на стойност 26 550 лв, без ДДС, а рехабилитацията на токоизправителните станции е със срок на изпълнение 320 календарни дни, на стойност 1 190 485,60 лв.

Подписваме поредния договор от проекта „Интегриран градски транспорт“, остават още два – за специализирания автомобил и след произнасянето на ВАС – за стартиране отново на процедурата за тролейбусите, уточни ресорният зам.-кмет Йордан Николов.

По същия проект преди два месеца бяха подписани договорите за ремонта на сервиза и рехабилитацията на въздушно-контактната мрежа. До края на месеца ще приключат ремонтните дейности по сервиза, готов е и проектът за мрежата, а след отстраняване на забележките, ще започне изграждането на ВКМ, добави Д.Авджиев.

По думите му, токоизправителните станции са базата за надеждна и безопасна работа на тролейбусната мрежа, затова тяхната рехабилитация е изключително важна. На база оценка на съществуващото положение, проверките на място и анализа на актуалната информация, в предпроектното проучване са предложени поредица от рехабилитационни дейности.

За нас това е важен обект в градската част на Стара Загора, досега сме имали големи обекти в сферата на енергетиката, предимно с чуждестранни компании. Като сложност не ни притеснява нищо, но трябва да се съобразим с графиците, така че да не допуснем смущения в транспортното обслужване на гражданите. Избрахме оборудване на Сименс, защото техните уредби за транспорта са по-добри, обясни управителят на фирмата-изпълнител Н. Христов.

Договорът по настоящата обществена поръчка се финансира по договор на Община Стара Загора по проект «Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора», Схема за безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за интегриран градски транспорт в петте големи града” на Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013г.”
Град Стара Загора е един от градовете избран сред петте големи града в България за развитието на интегриран проект за обновяване и модернизиране на обществения транспорт, за което е подписан договор с МРРБ за финансиране на проекта. Проектът се финансира от Европейския фонд за регионално развитие.