Днес осигуряват надеждната и безопасна тролейбусна мрежа

Подписват договора за модернизацията на градския транспорт

Днес подписват договора между управителя на общинското дружество „Тролейбусни превози“ и управителя на ДЗЗД“ ЕЛ КОНТРОЛ2014“ , Стара Загора по проект: «Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора», за „Изработване работен проект за ремонт и рехабилитация на токоизправителни станции и рехабилитацията в  гр. Стара Загора”.

Проектирането е на стойност 26 550 лв, без ДДС, със срок на изпълнение 60 календарни дни, считано от 17.06.2014г. Изпълнението на втория етап, касаещ рехабилитацията на токоизправителните станции е със срок на изпълнение 320 календарни дни, на стойност 1 190 485,60 лв.

От голяма важност за надеждната и безопасна работа на тролейбусната мрежа е рехабилитацията на съществуващите токоизправителни станции. На база оценка на съществуващото положение, проверките на място и анализа на актуалната информация, в предпроектното проучване са предложени поредица от рехабилитационни дейности, включващи защита от пренатоварвания, защита от късо съединение, рехабилитация на сервомоторите за зареждане на маломаслени прекъсвачи, осигуряване на сигнализация за защита на токоизправителя от  пробив на диод и др.

Договорът по настоящата обществена поръчка се финансира по договор на Община Стара Загора по проект «Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора», Схема за безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за интегриран градски транспорт в петте големи града” на Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013г.”
Град Стара Загора е един от градовете избран сред петте големи града в България за развитието на интегриран проект за обновяване и модернизиране на обществения транспорт, за което е подписан договор с МРРБ за финансиране на проекта. Проектът се финансира от Европейския фонд за регионално развитие.