Стара Загора утре: 18 юни

Времето: Ще се задържи предимно облачно, със значителни разкъсвания и временни намаления на облачността в часовете преди обяд над Южна България. На много места ще паднат краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, с гръмотевици и временни усилвания на вятъра. Възможни са градушки. Максимални температури между 23° и 28°.
Стара Загора:
-На 18-ти юни от 17.00 ч. ще бъде отслужена празнична вечерна служба в храмът на кв.Зора. След което на площада ще започне концерт с участието на танцов клуб „Тракийка“, група за фолклор „Жарава“ и оркестър „Авлигите“.
Предстоящи прояви:
- от 18:00 часа в залата на Регионална библиотека "Захарий Княжески" Стара Загора представяне новата книга на Светослав Диамандиев
- Международен пленер по живопис „Дружба” – заключителна изложба на участниците
18.00 ч. зала „Байер”
-„Глупаци” от Нийл Саймън, постановка Георги Михалков
Спектакъл на ДТ „Стоян Бъчваров” – ВАРНА
В комедията „Глупаци” публика и актьори се сливат в едно – в радост и наслада от взаимната среща. В спектакъла освен словото, властва и импровизацията. Времето в него отлита незабелязано и чак когато приказката свършва, зрителят осъзнава, че липсата на знание ни превръща в деца, невинно отдали се на живота като приказка без край.
19.00 ч.Драматичен театър
-„Войната на Кламм” – спектакъл за възрастни
19.00 ч.Куклен театър
-Първото издание на Летен музикален фестивал „Августа Траяна“ започва на Античния форум в Стара Загора. Откриването е с операта „Дидона и Еней“ от Хенри Пърсел, режисьор Петко Бонев, диригент Красимир Къшев. Премиерата и беше на 7 ноември 2013 г. и действието се развива в необичайна среда – в просторното фоайе на операта. Сега античният сюжет намира своята естествена сцена на обновения по проект римски Форум в града.
21.00 ч.Античен форум „Августа Траяна”
Раднево:
Раднево - 17:30 часа в голямата зала на Общинска администрация Раднево ще се проведе обществено обсъждане на Проект на Общински план за развитие за периода 2014-2020 година.