Излъгали децата, че снимат филм, заради зрелищните арести пред хотел "Кантилена"

"Арестите на двамата мъже и младата жена станаха на улицата пред хотела, а не вътре. Това се случи точно когато тримата излизаха от хотела. Чу се голям шум, полицаи в черно ги натръшкаха на земята. Движението на автомобилите спря, събраха се много хора. Имаше много полицаи в черно с качулки. За да не правим циркове пред туристите и от чисто човешко отношение - все пак беше много горещо навън, им предложихме да ползват помещение в нашия хотел. Те поискаха две стаички, където проведоха разпитите.
В хотела имаше гости, но те не бяха обезпокоявани по никакъв начин. На децата обаче бяхме принудени да кажем, че се снима филм. Това подейства веднага. Ужасът в очите им бе сменен с възхищение", разказа единствено пред "24 часа" вчера собственичката на тризвездния хотел "Кантилена" Христина Костадинова.
Тя е огорчена, че в някои медии се изписали неистини и се забъркало името на хотела, а той нямал нищо общо със случая.
Собственичката разказа още, че двамата мъже и младата жена, които бяха зрелищно арестувани на 15 юни следобед, са пристигнали в хотела около 23 часа на 14-ти юни. Дошли тримата заедно - младата жена на възраст около 30 г., мъж на около 40 г. и друг на 50-55 г.
Първо платили за една нощувка, но на следващия ден жената и по-младия мъж попитали дали има свободни стаи, за да останат още известно време. По-възрастният възнамерявал да си ходи същия ден.
"Когато ги настанявахме в хотела им поискахме личните карти. Регистрираха се съвсем нормално. Ние няма как да им искаме свидетелство за съдимост, нали", казва Христина Костадинова. Тя е категорична, че полицаите с нищо не са притеснили гостите на хотела, но от персонала все пак им се извинили и им предоставили почерпка. Полицейската акция приключила около 19 часа в неделя. По неотвърдени данни само задържаната млада жена била от София, между тях нямало роднинска връзка.
Преди да бъдат арестувани в Несебър, тримата са обявени за издирване заради извършено тежко криминално престъпление. Източници от полицията потвърдиха пред 24 часа, че става дума за въоръжен обир на инкасо-фирма в столичния квартал Младост от преди няколко седмици.
"Нищо не можем да коментираме, това е акция на столичните ни колеги, ние само участвахме в задържането на лицата", заяви комисар Калоян Калоянов, шеф на ОД на МВР в Бургас.