Повече от 800 деца ще участват в международните фестивали в Свети Влас и Слънчев бряг

Продължителността на мероприятията е 3 дни

Танцови и певчески състави, фолклорни формации и ансамбли от чужбина и всички краища на България ще зарадват жителите и гостите на Свети Влас и курорта Слънчев бряг с богата фолклорна програма. „Нестия арт фестивал интернационал 2014”, ще  гостува на откритата сцена в центъра на Слънчев бряг, както и на амфитеатъра на Свети Влас.

Над 800 деца и младежи  от Украйна, Русия, Беларус, Молдова, Чехия, Грузия, Франция, Румъния, Италия и България, ще вземат участие в тазгодишното издание.  Събитието, ще стартира  на 20 юни (петък) от 18:00ч. с дефиле. Концертите ще протичат паралелно на сцените в Слънчев Бряг и амфитеатъра в Свети Влас.
Младите танцьори, певци, артисти, ще представят  фоклора  и културата на своите държави и етноси. Най – добрите танцьори, ще имат възможността да се изявят в успорвано Надиграване “ Кръшна ръченица ”. Красотата и богатството на фолклорната носия, ще бъде представена в конкурса  “ Най-атрактивен костюм “.А “Мис и мистър фестивал”, ще спечелят най – хубавите и усмихнати участници във фестивалната програма.…“
Фестивалът е включен в Националната  кампания „ Да запалим и съхраним огъня Български...! ”  и  Програмата  „ За привлекателна и атрактивна България” Продължителността на фестивалите е 3 дни /петък, събота и неделя/, като те имат за цел да стимулират международното сътрудничество и представят България като атрактивна туристическа дестинация и  страна с необятно културно-историческо наследство.