Таксита в Несебър масово возят нелегално!

Шофьорите не пускат броячите, пазарят се за твърда цена на курс

Такситата по морето свалят по три кожи от гърба на туристите. В Несебър например, общината е въвела таван от 3 лева на км през деня и 3,50 лв./км през нощта. Тази тарифа е посочена и на стикерите на предното стъкло на жълтите коли. Шофьорите обаче са фиксирали свой собствен таван и изобщо не включват броячите. Касови бележки не се издават. Един курс - бил той 2 км или 5 км, се таксува по 15 лева. При това тази тарифа е само за българи. Чуждите туристи се одрусват поне с 20 лева, пише Преса.
За поръчки по телефона в хотелите са оставени визитни картички с необичаен вид. На тях са изписани телефонният номер и малкото име на шофьора. Не фигурира нито име на компанията, нито тарифата. На територията на Несебър общо 610 таксита имат право да извършват превози, твърди шефът на дирекция "Транспорт и пропускателен режим" Никола Матев. Изискването към фирмите е да са местни.
По Северното Черноморие максималният праг на километър е 2 лева през деня и 3 лева през нощта. Макар че формално всички коли имат броячи, цената най-често се договаря с пазарлък по автобусните спирки. /БЛИЦ