Дъждът спря, опашките пред КТБ останаха

Днес сутринта пред два офиса на банката имаше опашки извън помещенията

Опашките пред офисите на КТБ продължават и днес. Макар и по-спокойно, пред офиса на банката, намиращ се до Хуманитарната гимназия на улица "Братя Георгиевич", чакаха 3-4 човека. В пространството пред клона пък беше опънат зелен маркуч, който да напомня за екстрената ситуация, когато се наводнило сървърното помещение, което пък било причината за забавеното обслужване на граждани, според банката.

Два пъти повече хора чакаха пред другия клон на финансовата институция на улица "Димитър Икономов". Към 10 часа там имаше 10-тина човека, които чакаха реда си отново на улицата, а за 15-тина минути към тях се присъединиха още няколко.

Вчера плъзнах слух, че хората масово си теглят влоговете, което принуди банката да излезе с официално съобщение, за причините за опашките пред клоновете й. По-късно и от БНБ опровергаха съмненията за проблеми с КТБ, като призоваха хората да се въздържат от непремерени внушения. Оттам категорично потвърдиха, че банката на Цветан Василев е с висока ликвидност, капиталова адекватност и функционира нормално.