Пресякоха голяма контрабанда на "маркови стоки" на турската граница

Спипаха над 10 хиляди чифта чехли менте и хиляди чанти "Диор" на Лесово

Голямо количество от 9 824 чифта дамски и мъжки летни чехли с фалшифицирано лого на пет световни марки задържаха митническите служители на митнически пункт Лесово.

Иззети са 5 000 чифта кожени дамски чехли с имитационно лого на „Chanel", 3 000 чифта мъжки чехли с подправено лого на „Puma", 990 с лого на „Versace", 684 с лого на „Adidas" и 150 чифта също мъжки чехли с лого на „DIOR".
Фалшивите летни маркови стоки са открити при щателна митническа проверка на влизащ в страната от Турция товарен автомобил със словашка регистрация. Камионът е превозвал текстилни изделия и обувки от Турция за Унгария. При митническата проверката не са открити недекларирани стоки, но от фигуративното и словесно обозначение на марките върху посочените летни чехли, митническите служители установяват, че вероятно се касае за фалшификати. За случая ще бъдат уведомени официалните правопритежатели на съответните търговски марки, в изпълнение на Регламент /ЕС/ № 608/2013 и Закона за марките и географските означения.
Това е втори случай на спряна от митническите служители на Лесово голяма пратка летни обувки за европейския пазар с подправено лого на световни марки. Наскоро на МП Лесово бяха задържани други 10 970 чифта модни дамски и мъжки чехли - имитация в товарен автомобил с турска регистрация.
В рамките само на месец митническите служители на Лесово са задържали 20 794 кожени летни дамски и мъжки чехли с фалшифицирано лого на 7 световноизвестни търговски марки, за което са уведомени техните официални правопритежатели, в изпълнение на българското и европейско законодателство.