Арестуваха двама за обира в ж.к. Младост в София

Крадците са били криминално проявени

Полицията е задържала двама мъже за въоръжен обир, извършен в столичния ж.к. „Младост“ на 13 юни, съобщи МВР.

Арестуваните са 42-годишният Б.Б. от село Лозен, регистриран в полицията за кражби и грабежи, и 34-годишният К.Л. от Русе, който живее в същото село без адресна регистрация, известен на органите на реда за наркотици, изтърпяващ мярка за неотклонение „домашен арест“ по друго досъдебно производство.

Работата на разследващите започнала след подаден на 13 юни сигнал от управителя на частната фирма за извършения грабеж. Той обяснил, че малко преди 16 ч. на същата дата, в близост до банков клон в ж.к. „Младост-1“, слизайки от автомобил, касиерката и служител на фирмата били нападнати от трима маскирани с шапки и очила. След като ги напръскали със спрей и ги заплашили с пистолет, нападателите, използвайки сила, им отнели чанта, в която имало близо 23 хил. лева.

В хода на работата по случая на 16 юни била проведена полицейска операция на територията на София и Бургаска област. Б.Б. е бил арестуван в Равда, а К.Л. – в София. В рамките на действията по разследването на различни адреси и от автомобили, ползвани от задържаните, полицейските служители иззели вещи, имащи отношение към престъпната им дейност. Открита е и част от отнетите пари.

В жилището на единия от двамата задържани е открита  марихуана, а в автомобила му – бяло прахообразно вещество. На двамата е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.