Дежурните телефони загряха от сигнали за паднали клони и наводнения

Поредната буря в столицата наложи временни промени в градския транспорт

Проливният дъжд в столицата малко преди края на работния ден традиционно предизвика хаос. Във връзка със силните валежи и вятър на дежурните телефони в общинския център са получени сигнали за паднали клони, завирявания и проблеми с отводняването, съобщиха от Столична община, цитирани от БГНЕС.

Най-много сигнали са постъпили от района на Банкя, където е имало буря. Сигналите са за паднали клони от дървета и проблеми с отводняването. На място е изпратен екип на звеното за аварийна-спасителна дейност към столичната дирекция по обществен ред и сигурност, како и екип на ГД ПАБ.

В "Средец" на ул. "Биримирски извор" се е образувало завиряване, където също е изпратен екип. Работи се и по сигнали за отводняване на подлези в район "Триадица". Следи се нивото на всички общински язовири и то е в норма.

Силните валежи наложиха и временни промени в градския транспорт, след като някои от подлезите се наводниха. Заради повишаване на количеството вода в транспортния подлез "Надежда" се изменя маршрутът на трамвайни линии 1, 6, 11, 12 и 19. Идващите от Илиянци обръщат при метростанция Хан Кубрат, а идващите от центъра 1,6 и 12 на надлез "Надежда", а 11 и 19 обръщат на Централна гара.

Завирявания има в градинката Кристал и ротондата на Централна гара.

В понеделник Столична община пусна нова гореща информационна система, на която гражданите могат да подават сигнали точно за такива случаи.