За студентите в чужбина има дистанционни стажове в България

В България стартира Програмата за дистанционни стажове за български студенти, обучаващи се в чужбина в партньорство с българския бизнес.

Стажовете не изискват младите хора да присъстват на място, те ще се провеждат дистанционно от държавата, в която студентите се обучават. Този подход е изцяло съобразен с ангажираността и учебния процес, което прави дистанционните стажове изключително гъвкави и в същото време полезни и ефективни.

Първите 31 дистанционни стажа в 9 професионални направления вече са обявени на Портала за студентски стажове в държавната администрация ТУК.

Цялата процедура по обявяването на възможностите за стаж, кандидатстването, подбора, класирането на кандидатите и провеждането на стажа се осъществява онлайн.

Най-търсените са стажовете в областта на информатиката, икономиката и туризма. А най-много студенти се търсят от държавите членки на Европейския съюз – Германия, Австрия, Франция, Холандия и др.

Целта на инициативата е създаване на по-силна връзка между държавата, бизнеса и българските студенти, които са избрали да учат в чужбина, която при подходящи условия би могла да се превърне в мост, който да върне младите хора отново в България. Мотото на инициативата за 2014 г. е:“България има нужда от вас!“.