Борисов: Управляващите сменят кадри навсякъде, размазват всичко живо

Ние сме победители на изборите и всеки ден трябва да им напомняме, че хората не искат това правителство и това мнозинство, заяви председателят на ГЕРБ

Управляващите буквално се подиграват на толерантното поведение в парламента, заяви днес в кулоарите на НС лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов.

"След изключително толерантното ми поведение в зала, те буквално се подиграват”, каза той пред журналисти.

"Ние сме победители на изборите и всеки ден трябва да им казваме, че хората не искат това правителство и това мнозинство да стои в зала", изтъкна Борисов, който категорично заяви, че няма да участва в консултации с другите три партии в парламента, защото те не спазват своите обещания.

Запитан какви действия ще предприеме вместо това, той заяви: "Всички парламентарни – ще дебатираме, ще чакаме да подадат оставка”. Лидерът на ГЕРБ е категоричен, че няма да помага за кворум и че реваншизма са го направили самите управляващи.
Запитан дали е предизвикал с поведението си от вчера разглеждането на Закона за МВР, Борисов заяви: „Когато ми задавате този въпрос, проявявайки лицемерието на г-н Местан, можех вчера да кажа, че от днес нататък ще бъдем най-толерантни, екзистентни, когато обезглавяваме цели министерства и ги подменяме с наши кадри. Ние ще го правим с толерантност, мономерно, постепенно, в унисон с всички европейски, демократични, световни тенденции.

Но това не подменя истината, че те навсякъде размазват всичко живо в момента, сменят всички кадри, въпреки че народът ясно и точно се произнесе два пъти подред, че не иска да се махат кадрите на ГЕРБ и ни постави като първа политическа сила”.
Бойко Борисов запита риторично: "Какво е моралното основание тези хора, събрани вътре, загубили изборите и парламентарните, и за евродепутати, които се обединиха, че евроизборите не са потвърдили, че това правителство би могло да бъде експертно и добре работещо?.

Те написаха текста, аз една думичка не съм сложил. Дори когато ме попитаха за избор на дата казах, която предложите само да е твърдо, че давате оставка”.